Malzemeler;
6 Adet yufka
4 büyük patates
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Kuru soğan
Karabiber,pul biber,kekik,tuz
200 gram tereyağı veya sıvı yağ
Yapılışı;
1- Patatesleri haşlayın, soyun ve çatala ezin.
2- Tavaya sıvı yağı koyun. Soğanı küçük,küçük doğrayın ve pembeleştirin.
3- Patates ezmesini ilave edin,karıştırın. Baharatlarını da ekleyin ve ocağı söndürün.
4- Yufkayı tezgaha serin gözleme şeklinde katlayın.Bir tarafına içi koyun,diğer katı üstüne kapatın.
5- Isıtılan sacda veya büyük bir tavada önce bir tarafını pişirin,çevirin tereyağını veya sıvı yağı sürün,diğer tarafınada aynı işlemi yapın.
6- Büyük bir tabağa kağıt havlu serin ve üst üste dizin.
Afiyet olsun.
PATATESLİ GÖZLEME
4/
5
Oleh
SEVGİ ÖZTÜRK