İŞKEMBE ÇORBASI
MALZEMELER;
1 Kg işkembe
1 Su bardağı üzüm sirkesi
1 Kase yoğurt
2 Yemek kaşığı un
3 Litre su
7-8 Diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber ,nane,kekik,tuz
YAPILIŞI;
1- 1-2 saat önceden işkembeleri iyice yıkayın süzün ve sirkeli suda 30 dakika bekletin.
2- Tekrar süzün,birkaç kez yıkayın,düdüklü tencereye koyun, suyunu ilave edin 1,30 dakika pişirin.
3- Derin bir kabın içinde yoğurt ve unu çırpalım. Dövdüğümüz sarımsakları ilave edelim.
4- Yoğurtlu karışımı yavaş ,yavaş işkembeye karıştırarak katalım,
5- Küçük bir tavada tereyağında pul biber,nane,ve kekiği kavuralım,çorbaya ilave edelim.
6- Tuzunu ve sevdiğimiz baharatlarını ekleyelim.
7- 15-20 dakika pişirelim,sirke ve limonla servis yapalım.
AFİYET OLSUN.
İŞKEMBE ÇORBASI
4/
5
Oleh
SEVGİ ÖZTÜRK