24 Aralık 2017 Pazar

KALP POĞAÇA



MALZEMELER;
1 çay bardağı ılık Su
3 Su Bardağı Un
Yarım Paket Yaş Maya
1 Çay Bardağı Süt
1 Adet Yumurta Akı
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:
Yumurta Sarısı
Çörekotu
Susam           (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:



1-Karıştırma kabına 3 su bardağı unu boşaltıyoruz. Üzerine biraz tuz serpiyoruz. Karıştırıyoruz. Unun ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Ortaya yarım paket yaş mayayı alıyoruz.

2-Üzerine 1 yumurta akını ekliyoruz. 1 çay bardağı sütü de ilave ediyoruz. Tereyağını ve zeytinyağını da ekliyoruz. Biraz da ılık su döküyoruz. Un almadan ortadaki sıvı malzemeleri karıştırıyoruz.

3-Ortadaki malzemeler harmanlandıktan sonra yavaş yavaş unu da alarak yoğurmaya devam ediyoruz. Hamurun kıvamına göre azar azar ılık su döküyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz. Hazırladığımız hamuru yuvarlıyoruz.

4-Hamurdan bezeler koparıp, yuvarlıyoruz. Hamur bezelerinin üzerine az un serperek, merdane yardımıyla oval şeklinde hamurlar açıyoruz.  Sonra da rulo şeklinde sarıyoruz.

5-Rulo hamurun ortasını geçecek şekilde bıçakla uzunlamasına kesiyoruz. Daha sonra kestiğimiz iki uzun kısmı karşılıklı olarak içe doğru kıvırıyoruz. Hamur parçalarını ortaya doğru getirip birleştiriyoruz. Böylece kalp şekli veriyoruz.

6-Tüm hamur bezelerini aynı şekilde hazırlıyoruz. Kap poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Susam ve çörekotu serpiyoruz. Ben sade yaptım. Oda sıcaklığında ve tepside mayalandırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.    Afiyet olsun.

Benzer Yayınlar

KALP POĞAÇA
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.