9 Aralık 2017 Cumartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ TATLI KURABİYE



Malzemeler;

250 gram margarin
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri veya toz şeker
1 vanilya
1 kabartma tozu
2 yumurta/sarıları hamuruna akları ayrı bir kaseye
1 su bardağı Hindistan cevizi
4 yemek kaşığı yoğurt
Un

Yapılışı;
1- Yumurtanın aklarını ayırın.
2- Diğer malzemeleri derin bir kasede karıştırın.
3- Unu,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin ve hamuru yapın.
4- Yumurtanın aklarını çırpın. Başka bir kaseye de Hindistan cevizini koyun.
5- Hamurdan bezeler alın önce yumurta akına sonra cevize bulayın.
6- Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
7- 170 derecede pişirin.

Afiyet olsun.

Benzer Yayınlar

HİNDİSTAN CEVİZLİ TATLI KURABİYE
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.