Malzemeler;
250 gram margarin
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri veya toz şeker
1 vanilya
1 kabartma tozu
2 yumurta/sarıları hamuruna akları ayrı bir kaseye
1 su bardağı Hindistan cevizi
4 yemek kaşığı yoğurt
Un
Yapılışı;
1- Yumurtanın aklarını ayırın.
2- Diğer malzemeleri derin bir kasede karıştırın.
3- Unu,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin ve hamuru yapın.
4- Yumurtanın aklarını çırpın. Başka bir kaseye de Hindistan cevizini koyun.
5- Hamurdan bezeler alın önce yumurta akına sonra cevize bulayın.
6- Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
7- 170 derecede pişirin.
Afiyet olsun.
HİNDİSTAN CEVİZLİ TATLI KURABİYE
4/
5
Oleh
SEVGİ ÖZTÜRK